Факультет фінансів

Викладачі кафедри вивчають європейський досвід дистанційної освіти20 Липня 2023р.

У період з 10 по 14 липня 2023 року викладачі кафедри корпоративних фінансів і контролінгу,менеджерка проєкту – Тетяна МАЙОРОВА та дослідниця проєкту – Світлана УРВАНЦЕВА, доцентка кафедри корпоративних фінансів і контролінгу взяли участь у навчальному візиті в Університеті Саарланд - Saarland University(м. Саарбрюккен, Німеччина).

Візит відбувся в рамках проєкту 101083143 — DEFEP Project «Distance Education for Future: best EU practices in response to the requests of modern higher education seekers and labor market» (Дистанційна освіта для майбутнього: кращі практики ЄС у відповідь на запити здобувачів сучасної вищої освіти та ринку праці).  

Впродовж тижня для учасників візиту німецькими колегами було проведено ряд практичних воркшопів, організовано цікаві дискусії та інформативні презентації кращих практик з розвитку вищої освіти, у тому числі дистанційної. Так, викладачі прийняли участь у семінарі з міжкультурного навчання (Dr. Elisabeth Venohr).

Особливий інтерес викликали презентації кращих практик від німецьких колег щодо:

  • Case Study «EurIdentity Certificate Program»(Elisabeth Marx);
  • Case Study «AI Across Borders: Integrating ChatGPT into Teaching»(Eva Nossem, Dr. Svitlana Kot);
  • Case Study «DAAD Study Bridge Ukraine-Saar: English Philology»(Dr. Halyna Zaporozhets, Dr. Kateryna Haidarzhyi);
  • Case Study “Summer School Wartime Experiences” (Prof. Dr. Astrid M. Fellner, Dr. Svitlana Kot, Eva Nossem).

Окремо німецькі колеги презентували учасникам проєкту систему управління якістю, яка використовується в університеті (Dr. Deborah Werner and Simon Koch, Quality Assurance Office; Transform4Europe).

В рамках навчального візиту учасники також мали нагоду ознайомитися з університетським кампусом, технічнимобладнанням(програмне та апаратне забезпечення) для дистанційної освіти,відвідати UniGR-Center for Border Studies; дізнатися більше про структуру університету, його історію та традиції.

За підсумками навчального візиту Майорова Тетяна та Урванцева Світлана отримали міжнародні сертифікати.

Уся отримана інформація від німецьких колег буде використана у подальшому для удосконалення процесу організації дистанційної освіти на кафедрі корпоративних фінансів і контролінгу в Київському національному економічному університеті імені Вадима Гетьмана на освітній програмі «Корпоративні фінанси» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти та ОПП «Фінансовий менеджмент і контролінг», ОПП «Інвестиційний менеджмент» - другого (магістерського) рівня вищої освіти.

#DEFEP#DEFEPproject#EUProject#ErasmusUA