Факультет фінансів

Міжнародна науково-практична конференція “МІЖНАРОДНА МЕРЕЖЕВА СПІВПРАЦЯ У ПОДОЛАННІ НАСЛІДКІВ ЗБРОЙНИХ КОНФЛІКТІВ: КЕЙС УКРАЇНИ”23 Січня 2023р.

ВЕЛЬМИШАНОВНІ КОЛЕГИ!

Запрошуємо Вас взяти участь у роботі

Міжнародної науково-практичної конференції

“МІЖНАРОДНА МЕРЕЖЕВА СПІВПРАЦЯ У ПОДОЛАННІ НАСЛІДКІВ ЗБРОЙНИХ КОНФЛІКТІВ: КЕЙС УКРАЇНИ”

Метою заходу є створення багатопрофільної комунікативної платформи представників правозахисних інституцій, правоохоронних органів, наукової спільноти, інститутів громадянського суспільства, а також інших зацікавлених осіб, які долучені до процедур фіксації та оцінки збитків, формування права вимоги та звернення до відшкодування шкоди, завданої збройною агресією РФ проти України.

Основні тематичні напрями роботи Конференції:

  • Винні дії агресора та спричинена шкода: причинно-наслідковий зв’язок як необхідна умова доказової бази розслідування воєнних злочинів та розгляду цивільного позову.
  • актуальні питання уніфікації підходів до формування права вимоги відшкодування шкоди, завданої внаслідок збройної агресії РФ проти України;
  • вдосконалення міжнародних та національних юридичних процедур звернення за відшкодуванням шкоди, завданої внаслідок збройної агресії РФ проти України;
  • експертне забезпечення правосуддя у справах про відшкодування шкоди, завданої збройною агресією РФ проти України;
  • проблемні питання впровадження та застосування спеціальні економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) національного та міжнародного рівнів;
  • проблематика формування джерела відшкодування шкоди за рахунок «заморожених» активів, осіб які фінансують терористичні конфлікти та безпосередньо приймають участь в збройних конфліктах.
  • приватні компанії і фізичні особи як пособники агресії РФ: причинно-наслідковий зв'язок між діями і шкодою, їх власність як джерело компенсації за завдану агресією  шкоду.
  • міжнародне співробітництво під час розслідування воєнних злочинів.

Форма проведення: конференція відбудеться у форматі живого спілкування, а також передбачено он-лайн участь на платформі ZOOM.З ахід транслюватиметься на окремому YouTube-каналі. Програма конференції та лінк для участі будуть надіслані зареєстрованим учасникам додатково.

Робочі мови: англійська, українська.

Місце проведення: США, місто Вашингтон

Дата проведення: з 06 червня по 08 червня (включно) 2023 року

Робочий час конференції: з 09:00 до 15:00 (час по Вашингтону)

                                                з 16:00 до 22:00 (час по Києву)

 

Всі хто бажає прийняти участь можуть пройти реєстрацію, надіслати тези, прийняти участь в он-лайн конференції.

Також, планується виїзд української делегації у Вашингтон з метою активного пошуку рішень на головне питання Конференції: Притягнення до майнової відповідальності тих, хто розв‘язав криваву війну в Україні та продовжує знищувати народ України.

Для забезпечення виїзду делегації з провідних експертів, науковців провідних науково-дослідних установ, правознавців необхідні кошти для фінансування їх подорожі до США.

Всіх, хто бажає долучитися до процесу притягнення агресора до відповідальності запрошуємо прийняти посильну участь як у фінансуванні, так і у висловлюванні своєї позиції шляхом направлення тексту тез у збірник, який вийде друком за результатами Конференції.

Деталі участи в конференції можна знайти тут (Запрошення на конференцію)