Факультет фінансів

Зустріч здобувачів магістерської і бакалаврської ОП «Інвестиційний менеджмент»11 Вересня 2024р.

11 вересня 2024 року відбулася зустріч здобувачів магістерської і бакалаврської ОП «Інвестиційний менеджмент» з одним з провідних науковців-дослідників кафедри доктором економічних наук, професором, професором кафедри корпоративних фінансів і контролінгу Поліщук Євгенією Анатоліївною, яка у травні поточного року успішно завершила стажування за програмою академічних обмінів імені Фулбрайта в Массачусетському технологічному інституті. Доповідачка у своїй доповіді, що супроводжувалася презентаційними матеріалами, коротко розповіла про основні етапи розвитку своєї кар’єри у якості науковця-дослідника.

Основна частина доповіді була присвячена питанням пов’язаним з особливостями розбудови кар’єри дослідника. На прикладах з власного досвіду доповідач ознайомила аудиторію з тими вимогами, які висуваються до дослідників та акцентувала увагу на перевагах і складнощах проведення дослідницької роботи у сфері інвестицій і фінансів. Було наголошено, що дослідницька робота, на відміну від роботи за отриманою спеціальністю, потребує володіння значно ширшим переліком знань і умінь і набуття таких знань і умінь вимагає від дослідника постійного самовдосконалення як за фаховим напрямком, так і у суміжних галузях науки. Окрему увагу доповідачка приділила питанням  пошуку можливостей для участі у конкурсах на отримання грантового фінансування дослідницьких проектів і, в подальшому, організації планування і реалізації дослідницьких проектів.

Крім того, доповідачка, спираючись на власний досвід, ознайомила учасників зустрічі з особливостями спілкування зі спонсорами та експертами грантових програм - в Україні і за кордоном - на усіх етапах реалізації дослідницького грантового проекту.

По закінченні презентації усі присутні мали можливість задати питання та отримати вичерпні відповіді. Зустріч відбулася у дистанційному форматі.