Факультет фінансів

Партнерство з Philipps-Universität Marburg: додаткові можливості завдяки технічні підтримці20 Червня 2024р.

У період повномасштабної військової агресії проти України мільйони наших співвітчизників опинилися закордоном. Серед них багато наших студентів та викладачів. У цьому зв’язку нагальною є проблема повноцінної участі у навчальному процесі студентів, які за різними причинами не мають можливості відвідувати занятті в аудиторіях КНЕУ. Йдеться про змішаний формат, за якого одна частина студентів знаходиться в аудиторії, а інша – через об’єктивні причини - онлайн. Ноутбук та проектор не забезпечують ефекту повної присутності через відсутність повноцінного  звуку та якісного відео-охоплення аудиторії. Одним із шляхів технічного вирішення цієї проблеми є облаштування аудиторій спеціальними системами відео-конференцій. Найпростіші системи включають у себе окрім ноутбука та проектора, також веб-камеру та спікерфон. Завдяки цим технічним засобам забезпечується повноцінна участь онлайн-студентів в аудиторних заняттях. Вони можуть бачити і чути, що відбувається в аудиторії, і навпаки – студенти в аудиторії та викладач можуть комунікувати із онлайн-студентами.  

Як і в багатьох інших випадках, на допомогу нам прийшли партнери з Philipps Universität Marburg (UM). Підтримка німецьких колег з UM є яскравим проявом академічної солідарності німецьких партнерів із землі Гессен з українськими колегами. 

Починаючи із 2022 року, завдяки зусиллям та плідній співпраці професора Елізабет Шульте та інших Колег з Марбургу десятки наших студентів отримали можливості включного навчання за програмами Еразмус та DAAD. 

UM люб’язно надав можливість для наших студентів та викладачів користуватися онлайн-платформою ILIAS, що значно допомагає забезпечити безперервний навчальний процес в умовах перманентних блекаутів, більше сотні студентів КНЕУ, які знаходяться в Україні отримали  фінансову підтримку у вигляді онлайн-стипендій У рамках спільних проектів також значна частина наших викладачів отримала фінансову підтримку та технічні засоби забезпечення освітнього процесу. 

Відтак, завдяки підтримці UM, а також невтомній праці гаранта ОП «Корпоративні фінанси», пані Ірини Іванець сьогодні ми маємо сучасні веб-камери logitech conferencecam, які забезпечують об'ємне звучання, а також підтримують бездротове дублювання екрану. Окрім цього, комунікація під час занять значно  полегшується завдяки сучасним спікерфонам JABRA. Ця підтримка була здійснена завдяки реалізації міжнародного проєкту від Hessisches Ministerium für Wissenschaft und Kunst та програмі „Brückenprogramm Hessen-Ukraine“, який реалізується у партнерстві з UM. 

Отриманні від німецьких партнерів технічні засоби уже використовуються як під час проведення занять, так і в процесі захисту дипломних робіт, проведення наукових конференцій зі студентами PhD, інших змішаних «офф-онлайн» заходів, у тому числі методичних засідань кафедри корпоративних фінансів і контролінгу.

Для всіх студентів бакалаврських програм «Корпоративні фінанси» та «Інвестиційний менеджмент», а також магістерських програм  «Фінансовий менеджмент і контролінг» та «Інвестиційний менеджмент», а також для всіх студентів КНЕУ та наших колег дякуючи неоціненній підтримці колег з UM ми маємо унікальні можливості для забезпечення якісної освітньої та наукової роботи у стінах КНЕУ.  

Велика подяка за солідарність та підтримку у ці нелегкі для України часи.

HerzlichenDank, liebe Kolleginnen und Kollegen!