Факультет фінансів

Результати робочої наради між координаторами співпраці між КНЕУ та Філіппс-Університетом м. Марбург02 Червня 2024р.

 У рамках реалізації Меморандуму про партнерство між КНЕУ та Філіппс-Університетом Марбург (Німеччина) 23 травня 2024р. відбулася робоча онлайн-зустріч між координаторами співпраці проф. Елізабет Шульте та проф. Олегом Терещенко із залученням гарантів ОП магістерського рівня: Фінансовий менеджмент і контролінг (проф. Бабяк Н.), Інвестиційний менеджмент (проф. Майорова Т.) та бакалаврського рівня - Корпоративні фінанси (доц. Іванець І.), Інвестиційний менеджмент (проф. Онікієнко В.).

 За результатами засідання було підтверджено готовність німецької сторони до надання доступу для викладачів та студентів відповідних програм КНЕУ до онлайн-платформи ILIAS. В умовах воєнного стану та перманентних блекаутів в Україні можливість проведення онлайн-занять на цій платформі дозволить забезпечити безперервність освітнього процесу та його якість. Окрім цього, використання зазначеної платформи є важливою складовою заходів із гармонізації навчального процесу та запровадження подвійного дипломування студентів відповідних освітніх програм. 

 До того ж, під’єднання до цієї платформи означає віртуальне навчання за обміном. Викладачі та студенти отримують доступ до онлайн-ресурсів німецького університету. У рамках співпраці та використання платформи ILIAS студенти отримують унікальну можливість використовувати ресурси німецького університету для покращення своїх академічних знань і розвитку професійних навичок. Йдеться про доступ до сучасних бібліотечних ресурсів, електронних баз даних, наукових журналів та навчальних матеріалів. Німецька сторона взяла на себе зобов’язання  надати українським партнерам детальні інструкції з використання зазначеної платформи.

 Узгоджено заходи із подальшої гармонізації змісту навчальних дисциплін за відповідними програмами, а також розробки спільних навчальних курсів із взаємним визнанням кількості отриманих кредитів за окремими дисциплінами.

 Визначено можливості для студентів КНЕУ щодо участі у програмах академічної мобільності в Університеті Марбург. Також прийнято рішення щодо реалізації подальших проектів з кооперації. За результатами зустрічі сторони підписали протокол, у якому зафіксували зміст заходів із кооперації.